INTELLIGENS OTTHON VEZÉRLÉS

Üdvözöljük a FIBARO világában!

Nyugat-Európában már egyre népszerűbb, hazánkban azonban még csak most kezd elterjedni a Smart Home (okosotthon), azaz az intelligens otthon fogalma. Mi úgy döntöttünk, hogy elébe megyünk ennek a trendnek. A FIBARO rendszer mellett tettük le a voksunkat, mert egy vezeték nélküli, rugalmasan bővíthető struktúrát szeretnénk partnereinknek kínálni, ahol a lehetőségeknek csak a képzelet szabhat határt.

Mi is az Okosotthon?

A Smart Home, vagyis Okosotthon az igényeinkhez tökéletesen idomuló automatizált rendszer, melyben az elektromos eszközök a szokásainkhoz alkalmazkodva önálló életet élnek. A FIBARO rendszer kompatibilitásának köszönhetően már lehetőségünk nyílik szinte bármilyen elektromos eszköz működését automatizálni, szabályozni, valamint távolról ellenőrizni. Pl.: világítás, fűtés, klíma, redőnyök, riasztó, kamera, hangrendszer, házimozi, öntöző rendszer, háztartási eszközök, stb.

Miért válassza a FIBARO-t?

A vezeték nélküli kialakítás következtében a telepítési költségek töredékére redukálódtak. Illetve a folyamatos technológiai fejlesztéseknek köszönhetően az eszköz árak is jelentősen csökkentek. Egy komplett FIBARO rendszer telepítése ma már jóval szélesebb rétegek számára vált elérhetővé a korábbi vezetékes rendszerek magas költségeivel szemben már nem számít luxusnak.

Milyen részekből épül fel egy okosotthon rendszer?

A rendszer különböző érzékelőkből (mozgás, nyitás, hőmérséklet, fény, füst, szén-monoxid, nedvesség, fagy, rezgés), valamint speciális vezérlő modulokból és kiegészítőkből épül fel, melyeket a központi vezérlő egység fog össze, felügyel és irányít. Tehát a komplett „élő otthon” rendszer központi agyaként funkcionál. A Z-Wave hálózaton keresztül ide érkeznek be az egyes érzékelőkről és rendszerelemekről az információk, itt kerülnek feldolgozásra, majd innen továbbítódnak a végrehajtandó parancsok az egyes vezérlő modulok felé. A komplett rendszer igényeinknek megfelelő programozása szintén a vezérlő egységen történik. A távoli ellenőrzés és vezérlés ingyenes mobilalkalmazáson és online webes felületen keresztül válik lehetővé.

A FIBARO és a Z Wave

A Z-Wave egy adott rádiófrekvencián működő, zárt rendszerű kommunikációs protokoll, melyet kifejezetten az otthoni automatizálási területre fejlesztettek ki, így a technológia működését nem hátráltatják falak és emeletek. Ennek köszönhetően a FIBARO rendszer a meglévő otthonokban is könnyűszerrel telepíthető és bővíthető anélkül, hogy bármilyen bontással, véséssel, illetve egyéb átalakítással járó munkálatokat igényelne, sőt költözés esetén egyszerűen áttelepíthető akár az egész rendszer.

Milyen előnyöket rejt magában egy okosotthon?

Egy intelligens otthon lehetővé teszi az elektromos eszközök automatizálását, időzítését, valamint távoli elérését és szabályzását, melynek fő célja a biztonság, kényelem és a költségmegtakarítás fokozása. A FIBARO rendszer rugalmasságának köszönhetően, és tekintettel a felhasználói igények változatosságára kijelenthetjük, hogy nem létezik két egyforma okosotthon. A lehetőségeknek csak a kreativitás szabhat határt.

Fedezze fel a FIBARO Okosotthon lehetőségeit!

Az okosotthonról
Miért váltson okosotthonra?

Miből áll egy okos rendszer? Miért teszi könnyebbé életét? Miért megfizethető és jó befektetés? Itt mindenre megtalálja a választ!

Világítás vezérlés
A fények játéka

Fűtés/hűtés vezérlés
Az otthon melege

Intelligens biztonság
Védelem felsőfokon

Árnyékolás vezérlés
Fény és árnyék

Jelenlét szimuláció-Napi rutinKényelem és biztonság távolról is

Multimédia és hangvezérlés
Követ a zene

Nagyberuházóknak
Gondolkozzon nagyban