Search
Close this search box.

Z-Wave Vezeték nélküli okosotthon

Innovatív, rugalmasan bővíthető és megfizethető okosotthon megoldást keresel?  A FIBARO Z-Wave vezeték nélküli okosotthon technológia teljesen új megközelítésbe helyezi a mindennapokat. Legyen szó új vagy meglévő otthonról, nyaralóról vagy éppen albérletről, a rugalmasan bővíthető, rádiófrekvencián kommunikáló vezeték nélküli okosotthon technológia garantálja számodra a kényelmet, biztonságot és energiatudatosságot, mindezt egy komplex és megfizethető okosotthon rendszerben. A FIBARO Z-Wave okosotthon rendszerével az intuitív applikáción keresztül nemcsak távolról irányíthatod és felügyelheted otthonod minden szegletét, hanem az automatizált működésnek köszönhetően az okosotthon elvégzi helyetted a feladatokat.

vezeték nélküli okosotthon

Mi az a vezeték nélküli okosotthon?

Ez a címsor

A vezeték nélküli okosotthon az épületautomatizálás új szegmense, kifejezetten háztartások irányítására és távoli felügyeletére specifikalizálva. Az otthonautomatika (vagy szélesebb körben ismert nevén: okosotthon) terén ez a megoldás egy megfizethető és rugalmasan bővíthető komplex rendszert kínál vésés és kábelezés vagy nagyobb költséges átalakítás nélkül is. Ezáltal már meglévő ingatlanokba is gond nélkül telepíthető. A vezeték nélküli okosotthon rendszerek kétféle megoldással működhetnek: Wifi vagy rádiófrekvencia (RF).

Ez a címsor

A Wifi hálózaton kommunikáló rendszerek olcsó és könnyen telepíthető alternatívát kínálnak, ám a stabilitás (gyakran „leszakadó” eszközök), kommunikációs hibák, a felhő tárhelyen történő adattárolás és a kevés szegmenst lefedő megoldások miatt ezek a rendszerek nem, vagy csak részben képesek kielégíteni egy otthon stabil vezérlését. Internet hiba esetén pedig gyakorlatilag használhatatlanok. A rádiófrekvencián kommunikáló okosotthon rendszerek ezzel szemben helyi központi egységen keresztül működnek, amelyhez az egyes eszközök rádiófrekvencián keresztül csatlakoznak. A kommunikáció belső hálózaton működik, amely nemcsak az adatvédelem miatt fontos, hanem internet kimaradás esetén a belső hálózat biztosítja az eszközök és funkciók zavartalan működését. Ezáltal egy okosotthon nélkülözhetetlen funkciói (behatolás jelzés, világítások vezérlése, redőnyök irányítása, stb) akkor is működőképesek, amikor esetleg elmegy az internet. Sőt: áramkimaradás esetén szünetmentes tápegység segítségével az is megoldható, hogy a rendszer alapvető funkciói pár órán keresztül zavartalanul működhessenek.

Ez a címsor

Az RF okosotthon rendszerek lehetnek Zigbee (433MhZ) vagy Z-Wave (868MhZ) kommunikációs megoldások. Mi a Z-Wave mellett döntöttünk, mert szemben a Zigbee rendszerű megoldásokkal (ahol a sűrűn használt frekvencia csatorna és a sokszor nem túl kiforrott hardver eszközök miatt gyakran fordulnak elő rendszerhibák) olyan biztonságot és kommunikációs szabadságot kínál, amely időtálló és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően stabil, mégis megfizethető.

Hogyan működik az okosotthon?

Mi az a Z-Wave?

A Z-Wave egy védett rádiófrekvenciás csatornán (RF868MhZ) működő, zárt rendszerű kommunikációs protokoll, melyet kifejezetten az otthoni automatizálási területre fejlesztettek ki, így a technológia működését nem hátráltatják falak és emeletek. Ennek köszönhetően a FIBARO Z-Wave okosotthon rendszer a meglévő otthonokban is gyorsan és rugalmasan telepíthető és bővíthető anélkül, hogy bármilyen bontással, véséssel, illetve egyéb átalakítással járó munkálatokat igényelne, sőt költözés esetén egyszerűen áttelepíthető akár az egész rendszer. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően napról napra újabb és újabb eszközök és megoldások biztosítják a lehető legstabilabb és legnagyobb igényeket is kielégítő megoldásokat.  A Z-Wave különösen elkötelezett abban, hogy kizárólag olyan gyártók termékei kaphassanak Z-Wave minősítést, amelyek a magas kritériumoknak megfelelnek. Biztosítva ezzel a felhasználók okosotthonának zavartalan és stabil működését, valamint a rugalmas bővíthetőséget. A Z-Wave okosotthon techológiában az általunk forgalmazott és telepített FIBARO rendszer kétségkívül piacvezető szerepet lát el.

FIBARO – a te otthonod, a te képzeleted!

A FIBARO egy világmárka, a NICE csoport tagja, amelyet 2010-ben alapítottak. Kevesebb, mint egy évtized alatt termékeik több mint 100 országban jelentek meg és a legfejlettebb vezeték nélküli

okosotthon rendszerként váltak híressé. Ma a termékek 6 kontinensen érhetők el.  Az erőfeszítéseknek köszönhetően több mint 150 védjegyük és szabadalmuk van. Mi, a Balaton Smarthome a FIBARO márka hivatalos magyarországi értékesítő és telepítő partnereként 2019 óta közel 500 FIBARO okosotthon rendszer sikeres telepítésével elmondhatjuk, hogy élen járunk az otthonautomatika világában. A FIBARO-val és Z-Wave részegységeket gyártó partnereinkkel szorosan együttműködve fokozatosan a tökéletességre törekszünk rendszereink egyre jobb és jobbá tételével , hogy megvalósíthassuk álmaid otthonát.

Miért válaszd a FIBARO Z-Wave okosotthon rendszerét?

A mi rendszerünkkel otthonod gondoskodik rólad és szeretteidről. A moduláris FIBARO rendszer lehetővé teszi, hogy igényeidhez igazodva minden olyan funkciót hozzáadhassunk, amellyel teljesen vezérelhető, egyedi otthont tudunk számodra létrehozni. A FIBARO rendkívül rugalmas és nyitott rendszer, több száz elérhető pluginnal, amelyek segítségével okosotthonod zökkenőmentesen tud működni a piacvezető gyártók termékeivel, mint például Google, Apple, Samsung, Amazon, Sonos, D-link, Yamaha, Phillips, IFTTT és Tedee. Ez lehetővé teszi a kedvenc gyártói termékeinek kiválasztását, tudva, hogy beintegrálhatók a rendszerbe és lehetőséget adnak, hogy leendő okosotthonodat a te és családod személyes igényihez szabhassuk.  Az intelligens otthonok nem csak téglából és habarcsból állnak: életmódot képviselnek, amely kényelmet és biztonságot nyújtanak, miközben segít időt, pénzt és energiát megtakarítani. 

Üdv itthon!

A FIBARO-nál úgy hisszük, nincs fontosabb dolog az otthonunknál. Ezért fejlesztettünk egy olyan rendszert, ami kényelmes, barátságos és biztonságos környezetet teremt. Egy valódi intelligens otthonban az eszközök kommunikálnak egymással. Ez azt jelenti, hogy könnyen, egy gombnyomással vagy mozdulattal vezérelheted a rendszerbe integrált eszközeidet, mint például világításod, redőnyeid, hűtés-fűtésed, klímáidat, riasztó rendszered, ajtózárad vagy éppen öntöző rendszered. A FIBARO segítségével az intuitív applikáción keresztül az egész otthonod irányíthatod, bárhol a világban, bármikor. A FIBARO termékei és a Z-Wave kompatibilis, minősített gyártók (Tedee, Heltun, Remotec, stb.) intelligens eszközei kiegészítik egymást, ezáltal egységes, megbízható, könnyen használható, teljesen integrált rendszert hoznak létre, minden otthont FIBARO okosotthonná alakítva.

Intelligens, nem csak okos

A FIBARO Z-Wave okosotthon rendszerrel egy olyan megoldást kínálunk számodra, amely segít megkönnyíteni otthonod és családod mindennapjait – alkalmazkodik napi rutinodhoz és ellátja azokat a feladatokat, amelyek otthonod védelméhez és működtetéséhez nélkülözhetetlenek. Mi több, fontos adatokat szolgáltat minden családtagnak. A széles termékkínálat és a FIBARO rendszer képességei lehetővé teszik, hogy otthonod gondoskodjon a biztonságról, kényelemről és energiatudatosságról.

Irányítsd otthonod az intuitív applikáció segítségével

A FIBARO Z-Wave okosotthon rendszerét úgy tervezték meg, hogy logikusan felépített, könnyen kezelhető és teljes mértékben személyre szabható legyen. Az irányítás és felügyelés kényelméről a YUBII HOME intuitív applikációja gondoskodik. Az applikáció által otthonod a világ bármely pontjáról elérheted.  Az IOS és Android platformon is elérhető, ingyenesen letölthető applikáció segítségével személyre szabhatod otthonod helységeit és minden integrált eszközt és funkciót elérhetsz csupán egy-két kattintással. A lélegzetelállító grafikus megjelenítésnek köszönhetően valós idejű visszajelzést kapsz mindenről, ami otthonodban történik.  Bármikor beavatkozhatsz, sőt: a rendszer push üzenetben minden fontos információt megjelenít számodra. IWatch-ról szeretnéd módosítani a hálószoba hőmérsékletét? Meg szeretnéd kérni Siri-t, hogy nyissa ki a bejárati ajtót? A YUBII HOME alkalmazással ezt is megteheted. Romantikus hangulatot szeretnél teremteni egy pillanat alatt? Csak aktiváld a kívánt jelenetet egy kattintással és az okosotthon rendszer elvégzi a feladatokat. Kíváncsi vagy a megtermelt energiára, vagy otthonod energiafogyasztására? A YUBII HOME applikációval úgy érezheted, hogy az egész otthonod a zsebedben van. Bárhol, bármikor. Kompromisszumok nélkül.

Személyre szabott megoldások, rugalmas bővíthetőséggel

A FIBARO okosotthon rendszere minden esetben személyre szabottan kerül kiépítésre. Ahogyan nincsen két egyforma ember, úgy két egyforma otthon sem. Személyes igényeid szerint tervezzük meg leendő okosotthon rendszered, amelynek csak a képzelet szabhat határt. Csak fűtésed szeretnéd integrálni? A biztonsági megoldások érdekelnek? Nem kell aggódnod. Gondolkozz komplett rendszerben, vagy csak bizonyos megoldásokban, mi megvalósítjuk azt és igényid szerint bármikor rugalmasan bővítjük számodra. Igényeid megismeréséhez vedd fel velünk a kapcsolatot és tervezzük meg, álmodjuk meg együtt álmaid okosotthonát! Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot ma.

Miért tökéletes a FIBARO rendszer az igényeidnek?

Számtalan érv van, amiért érdemes a FIBARO mellett döntened. Tarts velünk egy túrára, ahol bemutatjuk a lényeget!

Vezeték nélküli

A vezeték nélküli Z-Wave technológia bontás nélküli telepítést és karbantartást tesz lehetővé. A FIBARO technológia vezeték nélküli, modern és biztonságos, Bármikor, bontás nélkül új eszközzel egészíthető ki okosotthonod.

Kényelem

Nincs többé égve felejtett világítás, be nem zárt ajtó, bekapcsolva maradt vasaló, nyitva felejtett ablak vagy éppen felesleges fűtés használat. A FIBARO mindenre figyel. Ezzel nemcsak kényelmessé teszi mindennapjaid, hanem jelentős energiaköltséget is megspórol neked.

Moduláris

A FIBARO tökéletes megoldás, ha fokozatosan szeretnéd kiépíttetni rendszered és finomítani azt. Okosotthon rendszered egyedi igényed alapján, személyre szabva tervezzük meg és telepítjük. Válaszd ki a kívánt funkciókat és élvezd az okosotthon nyújtotta előnyöket.

Távoli elérés

A mobilalkalmazásunkkal állandó lehet a kapcsolatod otthonoddal: kezeld és irányítsd otthonod a világ bármely pontjáról. Oszd meg családtagjaiddal és határozd meg, mihez férhetnek hozzá.

Automatizáció

A FIBARO az automatizációk segítségével elvégzi helyetted a napi feladatokat: mozgatja a redőnyeid, véd a behatolástól és kárveszélyektől, működteti világításaid és fűtésed, bezárja az ajtót utánad és mindig értesít róla, hogy mi történik otthonodban. Mindezt a korlátlan automatizáció segítségével.

Biztonság

Adataid és otthonodhoz való hozzáférésed a legmagasabb szinten védett: WAF és Anti- DDoS rendszert használunk, beleértve a TLS protokollt használó kommunikációt és bcrypt algoritmus által titkosított jelszókezelést. Fort Knox az okosotthonban!

Fedezd fel, mi mindent tehet érted otthonod

A FIBARO rendszer minden eleme együtt működik egymással, hogy otthonodban segítse a mindennapokat és kényelmessé tegye azt. A FIBARO megteremti a nyugodt környezetet, amelyet megoszthatsz családtagjaiddal és barátaiddal. Segít energia hatékonyan, gazdaságosan és biztonságosan fenntartani otthonod vagy nyaralód. 

A FIBARO Z- Wave okosotthon rendszere megannyi okos megoldásával kelti életre otthonod. Fedezd fel, mi mindent tehet érted otthonod!

Intelligens Világítás

A fények játéka
Bízd az okosotthonra a világítások vezérlését. Irányítsd fényeid a kanapédról, vagy akár a munkahelyedről. Nemcsak időt és pénzt spórolhatsz, de hangulatodhoz megfelelő világításban is lehet részed.
Érdekel

Okos árnyékolás

Kellemes ébredés, tudatos hőháztartás és privát szféra
Hagyd, hogy az okosotthon mozgassa árnyékolóid. Napi rutinodhoz, napszakhoz, külső hőmérséklethez vagy időjáráshoz igazodva látja el helyetted a feladatot.
Érdekel

Kapu és garázskapu vezérlés

Otthonod tárt karokkal vár
Irányítsd a kanapéról vagy akár távolról garázskapudat. Ne keresd többet a távirányítót. Az okosotthon rendszer mindig ott van veled.
Érdekel

Intelligens beléptetés

Dönts szabadon, ki és mikor léphet be
Csenget a futár? Megérkeztek a családtagok? Nézd meg a videón, ki csenget az ajtóban és engedd be az okos zár segítségével.
Érdekel

Élet és vagyonvédelem

Biztonságod az első
Mozgás és nyitás érzékelés, tűz-víz vagy szénmonoxid védelem? A FIBARO komplex megoldást nyújt családod és vagyontárgyaid védelmére.
Érdekel

Okos hűtés-fűtés és klimatizáció

Személyre szabjuk otthonod komfortját
Térj haza a munkából vagy a nyaralásból egy jól fűtött otthonba, melyben a friss levegő és optimális páratartalom fogad. A légkondícionálót és a hűtés-fűtési rendszert távolról vezérelheted. Spórolj akár 30%-ot rezsi költségeden az optimalizált temperációval.
Érdekel

Okos elektromos eszköz vezérlés

Tudatos energiafogyasztás otthonodban
Nincs több bekapcsolva maradt vasaló. A FIBARO okosotthon rendszere képes automatikusan kikapcsolni a csatlakoztatott elektromos eszközeid ha távozol otthonról.
Érdekel

Multimédia és hangvezérlés

Otthonod hangulatba hoz
Irányítsd otthonod a hangod segítségével. A FIBARO együtt működik a hangvezérlő eszközökkel és képes utasítást adni a kedvenc dalod indításához vagy a kívánt hőmérséklet beállításához. Nincs több távirányító keresgélés, a FIBARO-val tévédet vagy projektorodat is könnyedén irányíthatod
Érdekel

Intelligens kert és terasz

Indulhat a grillparty
A FIBARO rendszer a kert minden sarkáról gondoskodik, Igazítja a fűnyírás és az öntözés gyakoriságát. Felügyeli a csapadékmennyiséget, értesítést küld az időjárás változásokról, vagy jelez, ha égve hagytad a terasz világítását. Pihenj a gondozott kertben vagy grillezz a barátaiddal a teraszon.
Érdekel

Okos nyaraló

Teljes kontroll távollétedben is
Tartsd kontroll alatt nyaralódat otthonról is. Bármikor módosíthatod a hőmérsékletet, felügyelheted a biztonságot és öntözheted a kertet. Nincs több hűvös nyaraló érkezéskor, vagy égve felejtett világítás a mosdóban. A FIBARO rendszer gondoskodik nyaralód minden szegletéről.
Érdekel

Határtalan automatizmus – A FIBARO elvégzi helyetted a feladatokat

Automatizált működtetés

A FIBARO Z-Wave okosotthon rendszer legnagyobb előnye az automatizált működtetésben rejlik. Ez azt jelenti, hogy a rendszer emberi beavatkozás nélkül képes ellátni a háztartás zavartalan működéséhez szükséges feladatokat. Így időt és energiát takaríthatsz meg, miközben otthonod mindig a legjobb formában lesz.

Személyre szabott programozás

Az okosotthon rendszer automatizmusait komplex programozással alakítják ki, teljes mértékben igazodva a te és családod igényeihez. Ez azt jelenti, hogy a rendszer szokásaidhoz alkalmazkodik, és nemcsak elvégzi a sokszor monoton feladatokat, hanem hozzájárul otthonod gazdaságos fenntartásához is.

Kényelem és biztonság

Legyen szó kellemes hazaérkezésről, nyugodt alvásról, zavartalan nyaralásról vagy hangulatos mozi estről, az automatizációs megoldásokkal jelentős rezsiköltséget spórolhatsz meg. Emellett az okosotthon rendszer kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi mindennapjaidat, hiszen minden helyzethez igazodva működik.

Gazdaságos fenntartás

A FIBARO Z-Wave rendszer nemcsak a kényelmet szolgálja, hanem hozzájárul otthonod gazdaságos fenntartásához is. Az automatizált megoldások révén jelentős rezsiköltséget takaríthatsz meg, mivel a rendszer optimalizálja az energiafelhasználást, csökkentve ezzel a kiadásokat.

Hogyan valósul meg álmaid okosotthon rendszere ?

Ahogy minden ember, úgy minden otthon más és más. Ezért a Te személyes igényeidet és otthonod, nyaralód szükséges funkcionalitását maximálisan szem előtt tartva csapatunk minden esetben egyénileg, személyre szabottan tervezi meg a megvalósítani kívánt okosotthon rendszereket. Ahhoz, hogy a leginkább háztartásodhoz és családod igényihez igazodó okos rendszert alakíthassuk ki, megtisztelő érdeklődésed esetén az alábbi feladatokat látjuk el:

Igényegyezetés és szaktanácsadás

Egy telefonos vagy bemutatótermünkben történő személyes konzultáció alkalmával megismerjük egymást, megértjük és felmérjük személyes igényeidet, szakértő tanácsot nyújtunk a megfelelő funkciók és megvalósulások lehetőségeinek megismeréséhez. Készséggel válaszolunk felmerülő kérdéseidre.

Személyre szabott költségkalkuláció

A személyes igények és általunk tanácsolt megvalósulások alapján ingyenes költségtervezetet készítünk leendő okosotthon rendszered megvalósításához.

Helyszíni szakfelmérés, szakági egyeztetés

A helyszíni szakfelmérés alkalmával áttekintjük a megvalósuláshoz szükséges kívánalmakat, egyeztetünk az érintett szakiparokkal, kivitelezés alatt álló otthon esetén áttekintjük és átbeszéljük az alaprajzokat, terveket. Véglegesítjük az elképzeléseket.

Tervezés és árajánlat készítés

A rendelkezésünkre álló információk, igények és dokumentumok alapján megtervezzük leendő okosotthon rendszered, annak kiépítését és teljes körű funkcionalitását az általad igényelt automatizmusokkal. Személyre szabott árajánlatot készítünk.

Megrendelés és kivitelezés

Megrendelésed követően egyeztetett időpontban megkezdjük a kivitelezést, személyre szabott okosotthon rendszered kialakítását.

Átadás és Ügyféltámogatás

Kivitelezést követően átadjuk részedre saját okosotthonod, felhasználói szintű oktatást tartunk a rendszer használatához, bemutatunk minden funkciót, lehetőséget és hagyjuk, hogy élvezd újdonsült okosotthonod. Ám ezt követően sem hagyunk magadra, hiszen a rendszer és termék garancián felül 1 év ingyenes ügyféltámogatást nyújtunk okosotthonod zavartalan és kényelmes használatához.

Minta kalkulációk

Mindannyian tudjuk, hogy egy okosotthon rendszer kiépítése komoly döntés. Megannyi kérdést és megannyi lehetőséget vet fel. A kívánalmakon, személyes preferenciákon felül a megvalósulásra szánt költségkeret sem elhanyagolható. A könnyebb tájékozódás és tervezhetőség érdekében ezért ügyfeleink által leggyakrabban használt és igényelt funkciók ismeretében alakítottuk ki számodra minta kalkulációinkat.

Okos nyaraló és Rbnb

Nyaralód van? A FIBARO okosotthon rendszerével nemcsak biztonságban tudhatod kiadásra szánt apartmanod, hanem távolról is felügyelheted, gondoskodhatsz a bejutásról és jelentős, akár 30%-os rezsiköltséget is megspórolhatsz intelligens megoldásainkkal. Az automatizált funkciók segítségével pedig minden eddiginél exklúzivabb élményt nyújthatsz vendégeidnek. A nyaralók „okosításának” specialistáiként megannyi hasznos lehetőséget kínálunk neked, amellyel gazdaságosan, mégis hatékonyan intézheted a nyaraltatást, lakás kiadást.

Nagyberuházóknak

Több 10 éves otthonautomatikában szerzett tapasztalatunknak köszönhetően felkészült csapatunk nemcsak gyors és precíz munkavégzést garantál, hanem innovatív megoldásainkkal maximálisan kielégítjük a piaci trendek kívánalmait. 

Társasház/Lakópark  építésében jártas Generál kivitelező, esetleg Befektető vagy? Biztosíts innovatív okosotthon megoldásokat kiváló megtérülési rátával. Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj tőlünk egyedi árajánlatot. Lakóparki projektekben szerzett kiváló referenciáink garantálják számodra a precíz munkavégzést, kedvező projekt áraink és innovatív megoldásaink pedig megtérülő befektetést jelentenek számodra. Ha piaci előnyre szeretnél szert tenni az értékesítés folyamán, válaszd okosotthon megoldásainkat.

Kérj ingyenes személyes konzultációt!

Tekintsd meg és próbáld ki az okosotthonban rejlő lehetőségeket. Bemutatótermünkben egy kötetlen beszélgetés és interaktív bemutató keretében megismerheted okosotthon rendszerünk működését, az általa megvalósítható megannyi hasznos funkciót és ki is próbálhatod azt! Kérdésed esetén szakértő kollégáink nyújtanak segítséget és ha megtetszett amit láttál, örömmel segítenek veled együtt megálmodni leendő okosotthonodat.

Kérj ingyenes személyes konzultációs időpontot és látogass el hozzánk. Ismerjük meg egymást!