Search
Close this search box.

Intelligens világítás

A lámpa felkapcsolásához húzd az egeret a képre!

A lámpa felkapcsolásához koppints a képre!

Otthonunk megfelelő megvilágítása nélkülözhetetlen eleme mindennapjainknak. Nemcsak abban segít, hogy megfelelő látási viszonyokat biztosítson természetes fény hiányában, hanem öltözteti is a helységeket, kiemeli a színeket, formákat és hangulatba hoz. Háztartásunk jól megválasztott világításai nagy hatással vannak mindennapi közérzetünkre. A FIBARO Z-Wave okosotthon rendszerével még teljesebbé tehetjük ezt az élményt, hiszen nemcsak egycsapásra távolról is irányíthatóvá, felügyelhetővé válnak a rendszerbe integrált fényforrások, hanem megannyi hasznos és költségoptimalizáló lehetőségekkel is felvértezi otthonunkat.

Milyen előnyökkel jár az okos világítás otthonodban?

Távoli irányítás és felügyelet – minden egy kézben

A FIBARO Z-Wave okosotthon rendszerébe integrált világítási körök és fényforrások az intuitív Yubii Home applikáción keresztül távolról is vezérelhetővé és szabályozhatóvá válnak. A valós idejű grafikus visszajelzésnek köszönhetően akár a munkahelyedről is ellenőrizheted, hogy égve maradt-e a mosdóban a lámpa, vagy éppen felkapcsolódtak-e a hangulatfények a teraszon. Természetesen bármikor könnyedén beavatkozhatsz a működésbe, hiszen egy-két kattintással irányíthatsz minden fényt otthonodban: fényerőszintet állíthatsz be a gyermekek nyugodt alvásáért, hangulatos színkombinációkat hozhatsz létre egy családi összejövetelhez a nappaliban, automatizálhatod a kerti világítást és minden alkalomra egyedi szcenáriókat állíthatsz be.

Kapcsolók nélküli vezérelhetőség – kényelem a kanapédról

A világítások irányításához nem kell többé felkelned a kanapéról egy fárasztó nap után, hiszen mindezt elvégezheted azzal az eszközzel, amely amúgy is a kezed ügyében van: a telefonoddal. A FIBARO okosotthon rendszerével könnyedén lekapcsolhatod a hálószobából a folyosó világítást, vagy bármely másik fényforrást. Persze a fizikai kapcsolás lehetősége is megmarad, hiszen technológiánkkal a jól megszokott szerelvények is megmaradnak, ezzel nyújtva teljes élményt okosotthonodban.

 

Intelligens világítás automatizálás – nincs több égve felejtett lámpa

A világítási körök és fényforrások FIBARO okosotthonba történő integrálásával olyan hasznos lehetőségek nyílnak meg előtted, amelyekről korábban csak álmodhattál: Automatikusan működtethetővé válnak a fények! Képzeld el, hogy távozáskor önállóan minden helységben lekapcsolódnak a világítások, még az olyan helyeken is, ahol a család gyakorta égve felejti (pl.: mosdó, garázs, terasz).  A terasz világítását a napszaknak megfelelően automatikusan képes működtetni a rendszer, így napnyugtakor hangulatos fényt biztosít és napkeltekor automatikusan lekapcsol. Hazaérkezéskor a kocsibeálló és a garázs fénye fogad, éjszaka pedig lekapcsolja a dolgozó szobában égve felejtett olvasólámpát.

Mozgásvezérelt világítás – követ a fény

A FIBARO okosotthon rendszerén keresztül lehetőséged nyílik mozgásvezérelt világítások kialakítására is. A vezeték nélküli mozgásérzékelő együtt működik az integrált világításokkal: A FIBARO intelligens otthon rendszerén keresztül az okos érzékelő azonnal utasítást ad a helység fényeinek a felkapcsolására ha mozgást érzékel, majd -amennyiben nem tartózkodik már senki a helységben automatikusan le is kapcsolja azt. Ez egy végtelenül hasznos funkció teraszok, folyosók, garázsok és kevésbé használt helységek esetén, amellyel nemcsak komfort szinted növelheted, de jelentős energiaköltséget is megspórolhatsz.

Idő alapú automatizálás – hangulatos terasz világítás

Az okosotthon rendszerrel képesek vagyunk időalapú világításvezérlésre is.  A napszakhoz igazítva automatizálható teraszod és kerted fényeinek kapcsolása, de akár az ünnepi időszakban meglepheted a családot egy színpompás fényárral is az ajándékozáshoz, mindezt a pontos időben.

Energiafogyasztás optimalizálása – Légy tudatos

A világítások okosotthon rendszerbe történő integrációjával optimalizálhatod az energiafogyasztást is. Többé nem fordul elő, hogy a világításaid felesleges energiát fogyasszanak. Az okos rendszer képes akár arra is, hogy figyelmeztessen, ha például hosszabb ideje világít a lámpa a pincében, így bármikor beavatkozhatsz és mindezzel jelentős energiát is megspórolhatsz.

Fényerőszabályozás egyszerűen – Hangulat egy kattintásra

A FIBARO saját fejlesztésű Yubii Home felhasználóbarát applikációján keresztül a dimmelhető (fényerőszabályozható) fényforrásokat bármikor a hangulatodhoz igazíthatod. Egyetlen kattintás és minden adott egy romantikus vacsorához.

RGBW színkavalkád – Irányítsd a pillanatot

Születésnapi zsúr, meccshangulat a TV előtt vagy romantikus borozás a kertben? A megfelelő pillanatban bármelyik színt előhívhatod. Az RGB vagy RGBW fényforrások, led szalagok kompromisszumok nélkül integrálhatóak a FIBARO okosotthon rendszerébe. Lepd meg a szeretteidet meglepően színes élménnyel.

Jelenlét szimuláció – Reszkessetek betörők

Emlékszel a Reszkessetek Betörők című filmre? Most már nemcsak Kevin, hanem a FIBARO okosotthon rendszere is képes arra, hogy a család hosszabb távolléte esetén a fények automatikus fel-le kapcsolásával szimulálja azt, hogy valaki mindig otthon tartózkodik. Ezzel megelőzheted az eseti lopást vagy betörést.

Szcenáriók minden alkalomra – A hangulat a kezedben

Az automatizált jelenetek (szcenárók) teszik igazán teljessé és intelligenssé az okosotthont. Könnyedén személyre szabhatsz olyan funkciók sokaságát fényeiddel is, mint „Jó reggelt fények a szobában”, „Mozizás”, „Party mód” vagy „Vacsora” és a FIBARO okosotthon rendszere egy kattintásra (vagy időre) végrehajtja azokat.

Hibrid kapcsolási rendszer – Minden korosztályra gondolva

A mobiltelefonról történő világítás vezérlés kézenfekvő és kényelmes megoldás. Gondolva azonban az idősekre, gyermekekre és az „okoskütyükre” kevésbé fogékonyakra, telepítéskor meghagyjuk a hagyományos kapcsolókat is. Ezáltal az intelligens és a manuális irányítás kényelmesen megfér egymás mellett minden generáció örömére.

Exklúzív kapcsoló termékcsalád – Elegancia és intelligencia

Felújítás vagy építkezés alatt állsz? Mit szólnál egy igazán exklúzív, elegáns és okos szerelvény családhoz? A FIBARO Walli okos szerelvény termékcsalád olyan kapcsolókból, konnektorokból és fali csatlakozókból áll, amelyek a lehengerlően szép beépített led gyűrű világításon, a letisztult formákon és elegáns megjelenésen felül  Z-Wave chippel is rendelkeznek, így azonnal integrálhatóak az okosotthon rendszerbe. Manuális, mégis okos.

Ébresztő funkció – Nincs több elalvás

Nem lesz többé késés a munkahelyről, ha a FIBARO-ra bízod az ébresztést. Felhúzza a redőnyöket, a beállított fény és hangjelzések pedig kellemesen vagy intenzíven ébresztenek majd fel.

Fény riasztás – védi otthonod

Ha bármi történik és működésbe lép bármelyik okos érzékelő (füst- vagy tűzjelző, CO- vagy vízbetörés érzékelő), esetleg működésbe lép a riasztó, az okosotthon rendszer azonnal aktiválja a világításokat az épületben és intenzív villogással figyelmeztet a veszélyre. 

Éjszakai mód – Ne ébressz fel

Ki szeret az éjszaka közepén a sötétben botorkálni? Ha viszont felkapcsoljuk a villanyt, kiveszi az álmot a szemedből. Örök dilemma. Többé nem lesz ilyen problémád, hiszen hajnalok hajnalán a mosdóba botorkálva sem zavarja meg a nyugalmad egy okos rendszer: Éjszakai világítás módban a folyosó és a mosdó világításai akár mozgásvezérelten is képesek működni, így nem kell álmosan a kapcsolót keresgélni.  Az automatikus fényerőszabályzással éppen elegendő megvilágítást biztosít ahhoz, hogy láss, ám ne ébresszen teljesen fel. Az ágyba visszabújva lekapcsolja utánad a fényeket. További szép álmokat!

Hangvezérlés – Irányítsd szavakkal

A FIBARO okosotthon rendszerbe integrált világításaidat könnyedén irányíthatod a hangod segítségével is. Helyezkedj el kényelmesen a TV előtt a kanapén és szólj Alexának, Sirinek vagy Googlenek, hogy kapcsolja fel a hangulat világítást vagy indítsa el a „mozi mód” scenáriót. A FIBARO Z-Wave okosotthon rendszere együttműködik az Amazon Alexa, Apple Siri és Google Home hang aszisztensekkel és azonnal elvégzi az utasításokat.

Hogyan valósul meg az okos világítás?

Az okos világítás intelligens Z-Wave vezérlő modulok segítségével valósítjuk meg, melyeket a FIBARO okosotthon vezérlő központjához konfigurálunk. Mindezt költséges átalakítás, vésés és rombolás nélkül, csupán a meglévő elektromos hálózatot, vezetékelést felhasználva. Az intelligens modulokat a fali kapcsoló mögé, közvetlenül a szerelvény aljzatba építjük be, majd visszahelyezzük a kapcsolókat.  Ennek köszönhetően a manuális kapcsolás lehetősége is megmarad az applikáción keresztül történő okos vezérlésen felül. 

A rugalmas bővíthetőségnek köszönhetően akár csupán 1-2 világítási kört, vagy akár egész otthonod, nyaralód világítás rendszerét is képesek vagyunk integrálni igényeid szerint. A hangulatos fényerőszabályozások vagy RGBW világítások kiépítésében szintén szakértő segítséget nyújtunk számodra.

Érdekel az okos világítás? Vedd fel velünk a kapcsolatot és álmodjuk meg együtt leendő okosotthonod!

Jobban meg szeretnéd ismerni az okosotthonban lévő lehetőségeket és segítségre van szükséged?

Kérj ingyenes online vagy személyes konzultációt!

Határtalan automatizmus – A FIBARO elvégzi helyetted a feladatokat

Automatizált működtetés

A FIBARO Z-Wave okosotthon rendszer legnagyobb előnye az automatizált működtetésben rejlik. Ez azt jelenti, hogy a rendszer emberi beavatkozás nélkül képes ellátni a háztartás zavartalan működéséhez szükséges feladatokat. Így időt és energiát takaríthatsz meg, miközben otthonod mindig a legjobb formában lesz.

Személyre szabott programozás

Az okosotthon rendszer automatizmusait komplex programozással alakítják ki, teljes mértékben igazodva a te és családod igényeihez. Ez azt jelenti, hogy a rendszer szokásaidhoz alkalmazkodik, és nemcsak elvégzi a sokszor monoton feladatokat, hanem hozzájárul otthonod gazdaságos fenntartásához is.

Kényelem és biztonság

Legyen szó kellemes hazaérkezésről, nyugodt alvásról, zavartalan nyaralásról vagy hangulatos mozi estről, az automatizációs megoldásokkal jelentős rezsiköltséget spórolhatsz meg. Emellett az okosotthon rendszer kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi mindennapjaidat, hiszen minden helyzethez igazodva működik.

Gazdaságos fenntartás

A FIBARO Z-Wave rendszer nemcsak a kényelmet szolgálja, hanem hozzájárul otthonod gazdaságos fenntartásához is. Az automatizált megoldások révén jelentős rezsiköltséget takaríthatsz meg, mivel a rendszer optimalizálja az energiafelhasználást, csökkentve ezzel a kiadásokat.

Érdekelnek a FIBARO okosotthon rendszer által megvalósítható megoldások? Ismerd meg a további lehetőségeket!

Intelligens Világítás

A fények játéka
Bízd az okosotthonra a világítások vezérlését. Irányítsd fényeid a kanapédról, vagy akár a munkahelyedről. Nemcsak időt és pénzt spórolhatsz, de hangulatodhoz megfelelő világításban is lehet részed.
Érdekel

Okos árnyékolás

Kellemes ébredés, tudatos hőháztartás és privát szféra
Hagyd, hogy az okosotthon mozgassa árnyékolóid. Napi rutinodhoz, napszakhoz, külső hőmérséklethez vagy időjáráshoz igazodva látja el helyetted a feladatot.
Érdekel

Kapu és garázskapu vezérlés

Otthonod tárt karokkal vár
Irányítsd a kanapéról vagy akár távolról garázskapudat. Ne keresd többet a távirányítót. Az okosotthon rendszer mindig ott van veled.
Érdekel

Intelligens beléptetés

Dönts szabadon, ki és mikor léphet be
Csenget a futár? Megérkeztek a családtagok? Nézd meg a videón, ki csenget az ajtóban és engedd be az okos zár segítségével.
Érdekel

Élet és vagyonvédelem

Biztonságod az első
Mozgás és nyitás érzékelés, tűz-víz vagy szénmonoxid védelem? A FIBARO komplex megoldást nyújt családod és vagyontárgyaid védelmére.
Érdekel

Okos hűtés-fűtés és klimatizáció

Személyre szabjuk otthonod komfortját
Térj haza a munkából vagy a nyaralásból egy jól fűtött otthonba, melyben a friss levegő és optimális páratartalom fogad. A légkondícionálót és a hűtés-fűtési rendszert távolról vezérelheted. Spórolj akár 30%-ot rezsi költségeden az optimalizált temperációval.
Érdekel

Okos elektromos eszköz vezérlés

Tudatos energiafogyasztás otthonodban
Nincs több bekapcsolva maradt vasaló. A FIBARO okosotthon rendszere képes automatikusan kikapcsolni a csatlakoztatott elektromos eszközeid ha távozol otthonról.
Érdekel

Multimédia és hangvezérlés

Otthonod hangulatba hoz
Irányítsd otthonod a hangod segítségével. A FIBARO együtt működik a hangvezérlő eszközökkel és képes utasítást adni a kedvenc dalod indításához vagy a kívánt hőmérséklet beállításához. Nincs több távirányító keresgélés, a FIBARO-val tévédet vagy projektorodat is könnyedén irányíthatod
Érdekel

Intelligens kert és terasz

Indulhat a grillparty
A FIBARO rendszer a kert minden sarkáról gondoskodik, Igazítja a fűnyírás és az öntözés gyakoriságát. Felügyeli a csapadékmennyiséget, értesítést küld az időjárás változásokról, vagy jelez, ha égve hagytad a terasz világítását. Pihenj a gondozott kertben vagy grillezz a barátaiddal a teraszon.
Érdekel

Okos nyaraló

Teljes kontroll távollétedben is
Tartsd kontroll alatt nyaralódat otthonról is. Bármikor módosíthatod a hőmérsékletet, felügyelheted a biztonságot és öntözheted a kertet. Nincs több hűvös nyaraló érkezéskor, vagy égve felejtett világítás a mosdóban. A FIBARO rendszer gondoskodik nyaralód minden szegletéről.
Érdekel

Érdekel, hogyan működik a FIBARO Z-Wave vezeték nélküli okosotthon rendszere és többet szeretnél megtudni? Ismerd meg a FIBARO Z-Wave világát és valósítsuk meg együtt álmaid okosotthonát!

Hogyan valósul meg álmaid okosotthon rendszere ?

Ahogy minden ember, úgy minden otthon más és más. Ezért a Te személyes igényeidet és otthonod, nyaralód szükséges funkcionalitását maximálisan szem előtt tartva csapatunk minden esetben egyénileg, személyre szabottan tervezi meg a megvalósítani kívánt okosotthon rendszereket. Ahhoz, hogy a leginkább háztartásodhoz és családod igényihez igazodó okos rendszert alakíthassuk ki, megtisztelő érdeklődésed esetén az alábbi feladatokat látjuk el:

Igényegyezetés és szaktanácsadás

Egy telefonos vagy bemutatótermünkben történő személyes konzultáció alkalmával megismerjük egymást, megértjük és felmérjük személyes igényeidet, szakértő tanácsot nyújtunk a megfelelő funkciók és megvalósulások lehetőségeinek megismeréséhez. Készséggel válaszolunk felmerülő kérdéseidre.

Személyre szabott költségkalkuláció

A személyes igények és általunk tanácsolt megvalósulások alapján ingyenes költségtervezetet készítünk leendő okosotthon rendszered megvalósításához.

Helyszíni szakfelmérés, szakági egyeztetés

A helyszíni szakfelmérés alkalmával áttekintjük a megvalósuláshoz szükséges kívánalmakat, egyeztetünk az érintett szakiparokkal, kivitelezés alatt álló otthon esetén áttekintjük és átbeszéljük az alaprajzokat, terveket. Véglegesítjük az elképzeléseket.

Tervezés és árajánlat készítés

A rendelkezésünkre álló információk, igények és dokumentumok alapján megtervezzük leendő okosotthon rendszered, annak kiépítését és teljes körű funkcionalitását az általad igényelt automatizmusokkal. Személyre szabott árajánlatot készítünk.

Megrendelés és kivitelezés

Megrendelésed követően egyeztetett időpontban megkezdjük a kivitelezést, személyre szabott okosotthon rendszered kialakítását.

Átadás és Ügyféltámogatás

Kivitelezést követően átadjuk részedre saját okosotthonod, felhasználói szintű oktatást tartunk a rendszer használatához, bemutatunk minden funkciót, lehetőséget és hagyjuk, hogy élvezd újdonsült okosotthonod. Ám ezt követően sem hagyunk magadra, hiszen a rendszer és termék garancián felül 1 év ingyenes ügyféltámogatást nyújtunk okosotthonod zavartalan és kényelmes használatához.

Minta kalkulációk

Mindannyian tudjuk, hogy egy okosotthon rendszer kiépítése komoly döntés. Megannyi kérdést és megannyi lehetőséget vet fel. A kívánalmakon, személyes preferenciákon felül a megvalósulásra szánt költségkeret sem elhanyagolható. A könnyebb tájékozódás és tervezhetőség érdekében ezért ügyfeleink által leggyakrabban használt és igényelt funkciók ismeretében alakítottuk ki számodra minta kalkulációinkat.

Okos nyaraló és Rbnb

Nyaralód van? A FIBARO okosotthon rendszerével nemcsak biztonságban tudhatod kiadásra szánt apartmanod, hanem távolról is felügyelheted, gondoskodhatsz a bejutásról és jelentős, akár 30%-os rezsiköltséget is megspórolhatsz intelligens megoldásainkkal. Az automatizált funkciók segítségével pedig minden eddiginél exklúzivabb élményt nyújthatsz vendégeidnek. A nyaralók „okosításának” specialistáiként megannyi hasznos lehetőséget kínálunk neked, amellyel gazdaságosan, mégis hatékonyan intézheted a nyaraltatást, lakás kiadást.

Nagyberuházóknak

Több 10 éves otthonautomatikában szerzett tapasztalatunknak köszönhetően felkészült csapatunk nemcsak gyors és precíz munkavégzést garantál, hanem innovatív megoldásainkkal maximálisan kielégítjük a piaci trendek kívánalmait. 

Társasház/Lakópark  építésében jártas Generál kivitelező, esetleg Befektető vagy? Biztosíts innovatív okosotthon megoldásokat kiváló megtérülési rátával. Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj tőlünk egyedi árajánlatot. Lakóparki projektekben szerzett kiváló referenciáink garantálják számodra a precíz munkavégzést, kedvező projekt áraink és innovatív megoldásaink pedig megtérülő befektetést jelentenek számodra. Ha piaci előnyre szeretnél szert tenni az értékesítés folyamán, válaszd okosotthon megoldásainkat.

Kérj ingyenes személyes konzultációt!

Tekintsd meg és próbáld ki az okosotthonban rejlő lehetőségeket. Bemutatótermünkben egy kötetlen beszélgetés és interaktív bemutató keretében megismerheted okosotthon rendszerünk működését, az általa megvalósítható megannyi hasznos funkciót és ki is próbálhatod azt! Kérdésed esetén szakértő kollégáink nyújtanak segítséget és ha megtetszett amit láttál, örömmel segítenek veled együtt megálmodni leendő okosotthonodat.

Kérj ingyenes személyes konzultációs időpontot és látogass el hozzánk. Ismerjük meg egymást!