Search
Close this search box.

Okos árnyékolás

A redőny vagy egyéb árnyékoló egy valódi otthon szerves részét képezi. Segít kialakítani a nyugodt magánszférát, védelmet nyújt a napfénytől, időjárástól és a kíváncsi tekintetektől. De tudtad, hogy egy kis mesterséges intelligenciával sokkal többet is kihozhatsz árnyékolóidból? A FIBARO Z-Wave okosotthon rendszerével képesek vagyunk intelligenssé tenni otthonod árnyékolóit, ezáltal nemcsak távolról irányíthatod de automatikusan működtetheted is! Ismerd meg, milyen lehetőségek rejlenek az intelligens árnyékolásban egy okosotthon rendszerben.

Milyen előnyökkel jár az okos árnyékolás otthonodban?

Távoli irányítás és felügyelet – minden egy kézben

A FIBARO Z-Wave okosotthon rendszerébe integrált árnyékolók (redőny, zsalúzia, napellenző vagy bármilyen más motoros működésű árnyékoló) az intuitív Yubii Home applikáción keresztül távolról is vezérelhetővé és szabályozhatóvá válnak. A valós idejű grafikus visszajelzésnek köszönhetően akár a munkahelyedről is ellenőrizheted, hogy felhúzódtak-e a redőnyök a nappaliban, hogy elegendő fényt biztosíts a növényeknek. Természetesen bármikor könnyedén beavatkozhatsz a működésbe, hiszen egy-két kattintással irányíthatsz minden árnyékolót otthonodban: 0-100% közötti értéken szabályozhatod a beérkező fényt a gyerekszobában a gyermekek nyugodt alvásáért, vagy egyszerűen leengedhetsz minden redőnyt a házban egy kattintással. Külön-külön vagy együttesen, precízen szabályozhatod árnyékolóid pozícióját, sőt:  automatizálhatod is azokat!

Kapcsolók nélküli vezérelhetőség – kényelem a kanapédról

Egy árnyékoló manuális működtetése sokszor kényelmetlen és nehézkes, hiszen ki szeret a 21. században egy gurtni zsinórral nehéz redőnyöket fel-le húzogatni nap mint nap, mindezt az egész lakásban. Kényelmetlen nemde? Árnyékolóid irányításához nem kell többé felkelned a kanapéról egy fárasztó nap után, hiszen mindezt elvégezheted azzal az eszközzel, amely amúgy is a kezed ügyében van: a telefonoddal. A A FIBARO okosotthon rendszerével motorizálhatóvá és intelligensen vezérelhetővé tesszük árnyékolóidat, így könnyedén irányíthatod a nappaliból napellenződ, vagy bármely másik árnyékolód. Persze igényed esetén a manuális, fizikai kapcsolás lehetősége is megmaradhat, hiszen technológiánkkal a jól megszokott fali kapcsolós redőny vagy zsalúzia mozgatás is lehetséges, ezzel nyújtva teljes élményt okosotthonodban.

Fény és árnyék –ott ahol akarod

Az intuitív Yubii Home applikáción keresztül pár kattintással akár a tengerpartról is mozgathatod redőnyeidet vagy ellenőrizheted, hogy mindenhol lezárva vannak-e.

Viharvédelem – Gondoskodik otthonodról

Vihar esetén a redőnyök automatikusan lecsukódnak, a napellenző bezárul. Így egyszerre védik értékeid,  az épület nyílászáróit és megőrzik a belső hőmérsékletet. Akár a váratlan beázást is elkerülheted ezzel, ha például nyitva felejtetted a terasz ajtót és nem vagy otthon, mert a redőnyök automatikus lezáródásával a csapadék sem tehet kárt semmiben.

Energia megtakarítás – gondolkozz tudatosan

Tudtad, hogy megfelelő árnyékolástechnikai beállításokkal rengeteg energiát takaríthatsz meg? Ezzel akár jelentősen is csökkentheted háztartásod rezsiköltségeit. A nyílászáró árnyékolók jelentős szerepet játszanak a belső temperáció szinten tartásában: Téli időben bent tartják az értékes meleget, nyáron pedig hűvösebben tartják otthonod a tűző nappal szemben. Az intelligens árnyékolás képes együttműködni a FIBARO rendszerébe integrált klíma berendezésekkel és hűtés-fűtés megoldásokkal. A temperáció és az árnyékolók összehangolt, precízen automatizált intelligens működése kényelmet biztosít és gazdaságosabb fenntarthatóságot eredményez.

Biztonság – védi otthonodat

Egy nyílászáró árnyékoló a behatolás elleni védelem első pontja is lehet. A FIBARO okosotthon rendszeréhez integrált redőnyök védenek a betolakodóktól, hiszen ha a rendszer betörést észlel, automatikusan leengedi a redőnyöket és távollét esetén is riasztja a felhasználókat.

Árnyékoló automatizáció – Komfort és intelligencia

A FIBARO okosotthonnal tetszés szerint automatizálhatod az árnyékolók működését. Beállíthatsz pontos időpontot a fel-le húzódáshoz, szcenárióhoz rendelheted vagy éppen napszakhoz, fényviszonyokhoz vagy időjáráshoz igazíthatod azok működését.

Napnyugta és napkelte figyelés – Élő otthon

Az intelligens árnyékoló integrációval napnyugtához és napkeltéhez igazítható árnyékolóid működése. Még egy gonddal kevesebb a reggeli készülődéskor.

Ébresztő funkció – nincs több elalvás

Nem lesz többé késés a munkahelyről, ha a FIBARO-ra bízod az ébresztést. Felhúzza a redőnyöket, és amennyiben világításaidat is az okosotthonba integrálod, a beállított fény és hangjelzések is kellemesen vagy intenzíven ébresztenek majd fel.

Hogyan valósítjuk meg az okos árnyékolást?

Az okos árnyékolás megvalósításához többféle megoldást biztosítunk. Amennyiben meglévő árnyékolóid cseréjében vagy új árnyékolók beszerelésében gondolkodsz, Z-Wave kompatibilis motorizációval és vezérlési kiegészítőkkel (szél-, fény-, eső érzékelő, távirányító,stb.) ruházzuk fel árnyékolóidat. Már kiépített fali kapcsolós redőny, zsalúzia vagy egyéb árnyékolód esetén intelligens árnyékoló vezérlő modulok segítségével valósítjuk meg, melyeket a FIBARO okosotthon vezérlő központjához konfigurálunk. Mindezt költséges átalakítás, vésés és rombolás nélkül, csupán a meglévő elektromos hálózatot, vezetékelést felhasználva. Az intelligens modulokat a fali kapcsoló mögé, közvetlenül a szerelvény aljzatba építjük be, majd visszahelyezzük a kapcsolókat.  Ennek köszönhetően a manuális kapcsolás lehetősége is megmarad az applikáción keresztül történő okos vezérlésen felül. 

A rugalmas bővíthetőségnek köszönhetően akár csupán 1-2 árnyékolót, vagy akár egész otthonod, nyaralód árnyékoló rendszerét is képesek vagyunk integrálni igényeid szerint. A hangulatos terasz árnyékolás, pergola telepítésében szintén szakértő segítséget nyújtunk számodra.

Érdekel az okos árnyékolás? Vedd fel velünk a kapcsolatot és álmodjuk meg együtt leendő okosotthonod

Jobban meg szeretnéd ismerni az okosotthonban lévő lehetőségeket és segítségre van szükséged?

Kérj ingyenes online vagy személyes konzultációt!

Határtalan automatizmus – A FIBARO elvégzi helyetted a feladatokat

Automatizált működtetés

A FIBARO Z-Wave okosotthon rendszer legnagyobb előnye az automatizált működtetésben rejlik. Ez azt jelenti, hogy a rendszer emberi beavatkozás nélkül képes ellátni a háztartás zavartalan működéséhez szükséges feladatokat. Így időt és energiát takaríthatsz meg, miközben otthonod mindig a legjobb formában lesz.

Személyre szabott programozás

Az okosotthon rendszer automatizmusait komplex programozással alakítják ki, teljes mértékben igazodva a te és családod igényeihez. Ez azt jelenti, hogy a rendszer szokásaidhoz alkalmazkodik, és nemcsak elvégzi a sokszor monoton feladatokat, hanem hozzájárul otthonod gazdaságos fenntartásához is.

Kényelem és biztonság

Legyen szó kellemes hazaérkezésről, nyugodt alvásról, zavartalan nyaralásról vagy hangulatos mozi estről, az automatizációs megoldásokkal jelentős rezsiköltséget spórolhatsz meg. Emellett az okosotthon rendszer kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi mindennapjaidat, hiszen minden helyzethez igazodva működik.

Gazdaságos fenntartás

A FIBARO Z-Wave rendszer nemcsak a kényelmet szolgálja, hanem hozzájárul otthonod gazdaságos fenntartásához is. Az automatizált megoldások révén jelentős rezsiköltséget takaríthatsz meg, mivel a rendszer optimalizálja az energiafelhasználást, csökkentve ezzel a kiadásokat.

Érdekelnek a FIBARO okosotthon rendszer által megvalósítható megoldások? Ismerd meg a további lehetőségeket!

Intelligens Világítás

A fények játéka
Bízd az okosotthonra a világítások vezérlését. Irányítsd fényeid a kanapédról, vagy akár a munkahelyedről. Nemcsak időt és pénzt spórolhatsz, de hangulatodhoz megfelelő világításban is lehet részed.
Érdekel

Okos árnyékolás

Kellemes ébredés, tudatos hőháztartás és privát szféra
Hagyd, hogy az okosotthon mozgassa árnyékolóid. Napi rutinodhoz, napszakhoz, külső hőmérséklethez vagy időjáráshoz igazodva látja el helyetted a feladatot.
Érdekel

Kapu és garázskapu vezérlés

Otthonod tárt karokkal vár
Irányítsd a kanapéról vagy akár távolról garázskapudat. Ne keresd többet a távirányítót. Az okosotthon rendszer mindig ott van veled.
Érdekel

Intelligens beléptetés

Dönts szabadon, ki és mikor léphet be
Csenget a futár? Megérkeztek a családtagok? Nézd meg a videón, ki csenget az ajtóban és engedd be az okos zár segítségével.
Érdekel

Élet és vagyonvédelem

Biztonságod az első
Mozgás és nyitás érzékelés, tűz-víz vagy szénmonoxid védelem? A FIBARO komplex megoldást nyújt családod és vagyontárgyaid védelmére.
Érdekel

Okos hűtés-fűtés és klimatizáció

Személyre szabjuk otthonod komfortját
Térj haza a munkából vagy a nyaralásból egy jól fűtött otthonba, melyben a friss levegő és optimális páratartalom fogad. A légkondícionálót és a hűtés-fűtési rendszert távolról vezérelheted. Spórolj akár 30%-ot rezsi költségeden az optimalizált temperációval.
Érdekel

Okos elektromos eszköz vezérlés

Tudatos energiafogyasztás otthonodban
Nincs több bekapcsolva maradt vasaló. A FIBARO okosotthon rendszere képes automatikusan kikapcsolni a csatlakoztatott elektromos eszközeid ha távozol otthonról.
Érdekel

Multimédia és hangvezérlés

Otthonod hangulatba hoz
Irányítsd otthonod a hangod segítségével. A FIBARO együtt működik a hangvezérlő eszközökkel és képes utasítást adni a kedvenc dalod indításához vagy a kívánt hőmérséklet beállításához. Nincs több távirányító keresgélés, a FIBARO-val tévédet vagy projektorodat is könnyedén irányíthatod
Érdekel

Intelligens kert és terasz

Indulhat a grillparty
A FIBARO rendszer a kert minden sarkáról gondoskodik, Igazítja a fűnyírás és az öntözés gyakoriságát. Felügyeli a csapadékmennyiséget, értesítést küld az időjárás változásokról, vagy jelez, ha égve hagytad a terasz világítását. Pihenj a gondozott kertben vagy grillezz a barátaiddal a teraszon.
Érdekel

Okos nyaraló

Teljes kontroll távollétedben is
Tartsd kontroll alatt nyaralódat otthonról is. Bármikor módosíthatod a hőmérsékletet, felügyelheted a biztonságot és öntözheted a kertet. Nincs több hűvös nyaraló érkezéskor, vagy égve felejtett világítás a mosdóban. A FIBARO rendszer gondoskodik nyaralód minden szegletéről.
Érdekel

Érdekel, hogyan működik a FIBARO Z-Wave vezeték nélküli okosotthon rendszere és többet szeretnél megtudni? Ismerd meg a FIBARO Z-Wave világát és valósítsuk meg együtt álmaid okosotthonát!

Hogyan valósul meg álmaid okosotthon rendszere ?

Ahogy minden ember, úgy minden otthon más és más. Ezért a Te személyes igényeidet és otthonod, nyaralód szükséges funkcionalitását maximálisan szem előtt tartva csapatunk minden esetben egyénileg, személyre szabottan tervezi meg a megvalósítani kívánt okosotthon rendszereket. Ahhoz, hogy a leginkább háztartásodhoz és családod igényihez igazodó okos rendszert alakíthassuk ki, megtisztelő érdeklődésed esetén az alábbi feladatokat látjuk el:

Igényegyezetés és szaktanácsadás

Egy telefonos vagy bemutatótermünkben történő személyes konzultáció alkalmával megismerjük egymást, megértjük és felmérjük személyes igényeidet, szakértő tanácsot nyújtunk a megfelelő funkciók és megvalósulások lehetőségeinek megismeréséhez. Készséggel válaszolunk felmerülő kérdéseidre.

Személyre szabott költségkalkuláció

A személyes igények és általunk tanácsolt megvalósulások alapján ingyenes költségtervezetet készítünk leendő okosotthon rendszered megvalósításához.

Helyszíni szakfelmérés, szakági egyeztetés

A helyszíni szakfelmérés alkalmával áttekintjük a megvalósuláshoz szükséges kívánalmakat, egyeztetünk az érintett szakiparokkal, kivitelezés alatt álló otthon esetén áttekintjük és átbeszéljük az alaprajzokat, terveket. Véglegesítjük az elképzeléseket.

Tervezés és árajánlat készítés

A rendelkezésünkre álló információk, igények és dokumentumok alapján megtervezzük leendő okosotthon rendszered, annak kiépítését és teljes körű funkcionalitását az általad igényelt automatizmusokkal. Személyre szabott árajánlatot készítünk.

Megrendelés és kivitelezés

Megrendelésed követően egyeztetett időpontban megkezdjük a kivitelezést, személyre szabott okosotthon rendszered kialakítását.

Átadás és Ügyféltámogatás

Kivitelezést követően átadjuk részedre saját okosotthonod, felhasználói szintű oktatást tartunk a rendszer használatához, bemutatunk minden funkciót, lehetőséget és hagyjuk, hogy élvezd újdonsült okosotthonod. Ám ezt követően sem hagyunk magadra, hiszen a rendszer és termék garancián felül 1 év ingyenes ügyféltámogatást nyújtunk okosotthonod zavartalan és kényelmes használatához.

Minta kalkulációk

Mindannyian tudjuk, hogy egy okosotthon rendszer kiépítése komoly döntés. Megannyi kérdést és megannyi lehetőséget vet fel. A kívánalmakon, személyes preferenciákon felül a megvalósulásra szánt költségkeret sem elhanyagolható. A könnyebb tájékozódás és tervezhetőség érdekében ezért ügyfeleink által leggyakrabban használt és igényelt funkciók ismeretében alakítottuk ki számodra minta kalkulációinkat.

Okos nyaraló és Rbnb

Nyaralód van? A FIBARO okosotthon rendszerével nemcsak biztonságban tudhatod kiadásra szánt apartmanod, hanem távolról is felügyelheted, gondoskodhatsz a bejutásról és jelentős, akár 30%-os rezsiköltséget is megspórolhatsz intelligens megoldásainkkal. Az automatizált funkciók segítségével pedig minden eddiginél exklúzivabb élményt nyújthatsz vendégeidnek. A nyaralók „okosításának” specialistáiként megannyi hasznos lehetőséget kínálunk neked, amellyel gazdaságosan, mégis hatékonyan intézheted a nyaraltatást, lakás kiadást.

Nagyberuházóknak

Több 10 éves otthonautomatikában szerzett tapasztalatunknak köszönhetően felkészült csapatunk nemcsak gyors és precíz munkavégzést garantál, hanem innovatív megoldásainkkal maximálisan kielégítjük a piaci trendek kívánalmait. 

Társasház/Lakópark  építésében jártas Generál kivitelező, esetleg Befektető vagy? Biztosíts innovatív okosotthon megoldásokat kiváló megtérülési rátával. Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj tőlünk egyedi árajánlatot. Lakóparki projektekben szerzett kiváló referenciáink garantálják számodra a precíz munkavégzést, kedvező projekt áraink és innovatív megoldásaink pedig megtérülő befektetést jelentenek számodra. Ha piaci előnyre szeretnél szert tenni az értékesítés folyamán, válaszd okosotthon megoldásainkat.

Kérj ingyenes személyes konzultációt!

Tekintsd meg és próbáld ki az okosotthonban rejlő lehetőségeket. Bemutatótermünkben egy kötetlen beszélgetés és interaktív bemutató keretében megismerheted okosotthon rendszerünk működését, az általa megvalósítható megannyi hasznos funkciót és ki is próbálhatod azt! Kérdésed esetén szakértő kollégáink nyújtanak segítséget és ha megtetszett amit láttál, örömmel segítenek veled együtt megálmodni leendő okosotthonodat.

Kérj ingyenes személyes konzultációs időpontot és látogass el hozzánk. Ismerjük meg egymást!